Gevulde Paprika Slowcooker
Equipment
- 1 Slowcooker
Ingrediënten
- 3 of 4 st Paprika’s Afhankelijk van de inhoud van je Crockpot
- 300-400 gr Runder of kippengehakt
- 300 ml Runderbouillon (of kip)
- 2 zakjes Witte rijst
- Handje geraspte kaas (garnering)
- 1 st Ui
- 1 st ei
- 2 el Olijfolie
- 2 teentjes Knoflook
- Peper en zout
- 1 tl Paprikapoeder
- Half blik tomatenblokjes
- Bosje verse koriander
- 1 tl Basilicum
- 1 tl Tijm
Instructies
- Schil en snij de ui en knoflook in kleine stukjes en meng samen in een kom met het gehakt en ei.
- Kruid het gehakt goed in met peper, zout, paprikakruiden.
- Bak het gehakt met olijfolie in een pan 5-6 minuten tot het een beetje bruin is.
- Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten.
- Doe daarna het gehakt in de paprika’s, duw het goed aan.
- Maak 300 ml bouillon (1 blokje), gebruik een waterkoker indien nodig.
- 2 el olijfolie in de slowcooker, dit geeft het een extra smaakje en zorgt er zeker voor dat er niets blijft aankoeken.
- Giet de bouillon samen met de tomatenblokjes in de slowcooker.
- Verdeel de gevulde paprika’s op de bodem dus niet op elkaar.
- Basilicum en tijm erbij.
- Deksel erop en 4 uur op HIGH.
- De laatste 20 minuten van de kooktijd doe je de witte rijst er los bij dus niet in het zakje. Het zal de bouillon absorberen en volledig gaar zijn nadat de kooktijd verstreken is.
- Serveer warm.
TIP: We raden aan om het gehakt even in een pan rondom bruin te braden zodat het iets sterker van structuur is anders gaat het gehakt te zacht zijn qua structuur.
Op het einde van de kooktijd doen we geraspte kaas bovenop de gevulde paprika zodat het nog beter van smaak is. Recept is perfect om te serveren met rijst. De rijst mag je ook op het einde van de kooktijd in de pot doen. De rijst zal de kippenbouillon absorberen en is dan in 20 minuten volledig gaar gemarineerd. Het eindresultaat is dat je de gevulde paprika’s direct kan serveren samen met de rijst. Gewoonweg overheerlijk!
TIP: Je kan gevulde paprika’s ook perfect in de oven maken je bakt ze dan ongeveer 20 – 30 minuten op °C. Om eerlijk te zijn in onze ogen zijn gevulde paprika’s beter in de oven maar dit is onze persoonlijke voorkeur.
Extra Tips
- Ga nooit met metalen voorwerpen in de binnenpot anders beschadig je de antiaanbaklaag.
- Als je er geen rijst bij maakt kan je iets minder bouillon erbij maken ongeveer 100 ml.
- Als je op zoek bent naar een degelijke slowcooker bekijk dan zeker onze Crockpot TOP 10 voor de beste suggesties.
- Als je het liever zonder rijst wil gaat het ook maar we raden aan om rijst bij de gevulde paprika’s te eten. De rijst zal extra goed van smaak zijn doordat het de bouillon absorbeert.
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.
Beste Heer/mevrouw,
Ik heb de CRO26X crockpot, mijn vraag is: “zijn er ook (silicone) bakjes en stoommandje voor dit model te krijgen”? Het doel van de bakjes dat de ingrediënten zoals aardappelen, groenten gescheiden maar wel tegelijkertijd kan koken/garen.
Met vriendelijke groet,
Erica
Beste,
Voor dit model is er geen stoommandje te krijgen.
Met vriendelijke groet,
Team Productarchives.net