Skip to main content

Verbruik slowcooker

verbruik slowcooker

Wat is het verbruik van een slowcooker?

Slowcookers zijn energiezuinige apparaten in de keuken, ze zijn een echt alternatief voor de ovens. Een slowcooker is een keukenapparaat dat meer flexibiliteit biedt dan andere apparaten in de keuken. Dus voor energieverbruik en uw portemonnee is de slowcooker een aanrader voor heerlijke gerechten te bereiden.

Gemiddeld 4.3 eurocent per uur, UPDATE door de hoge energieprijzen kan het verbruik een pak duurder uitkomen afhankelijk van welk land je woont.Afhankelijk van de grootte loopt de wattage van de slowcooker van slechts 50 watt tot meer dan 300 watt. Dit is niet veel kracht, en zelfs als je bedenkt dat je de slowcooker 8 uur lang 3 liter voedsel laat koken, verbruikt een slowcooker van 200 watt slechts 1,6 kWh. De slowcooker verbruikt slechts dezelfde hoeveelheid energie als een standaard gloeilamp!

Crock Pot CR061
Crock Pot CR030
Fritel SC 2290
Onze keuze Crock Pot CR026X
Meest populair Crock-Pot CR507
Tefal RK8121 Multicooker

Reacties

Jan februari 12, 2022 bij 12:16 pm

Afhankelijk van de grootte loopt de wattage van de slowcooker van slechts 50 watt tot meer dan 300 watt. Dit is niet veel kracht, en zelfs als je bedenkt dat je de slowcooker 8 uur lang 3 liter voedsel laat koken, verbruikt een slowcooker van 200 watt slechts 1,6 kWh. De slowcooker verbruikt slechts dezelfde hoeveelheid energie als een standaard gloeilamp!

Dit is een rare vergelijking. Zelfs de een 100 watt gloeilamplamp verbruikt 800 watt en de meeste mensen hebben daar slechts een 60 watt lamp als standaard. En wie heeft er nog een standaard gloeilamp in huis.

Beter was geweest om hier een gemiddeld verbruik per pan op te geven want daar zal wegens betere isolatie wel flink verschil tussen zitten. Want als ik 300 watt 8 uur continu aanzet is dat al 2,4 kWh.
en de Tefal met zijn 700 watt zal het ook bij lange na niet redden met de door u geschetste 1,6 kWh. Voor de Tefal is dat ruim twee uur bedrijfstijd

Beantwoorden

Slowcooker Test februari 12, 2022 bij 2:06 pm

Beste Jan,

Bedankt voor je doordachte en nauwkeurige omschrijving i.v.m. het verbruik van een slowcooker. Jouw reactie is een mooie bijdrage aan dit artikel.

Team Slowcookertest.nl

Beantwoorden

Janneke november 26, 2022 bij 12:31 pm

Jan, weet jij welke slow cooker met keramiek binnenkort je dan het beste aan kunt schaffen ivm energieverbruik?

Beantwoorden

deKees juni 22, 2022 bij 12:27 pm

Het vermogen van de pot zegt niet veel. Dat bepaalt alleen het maximum verbruik. Als het goed is zit er een thermostaat in die uitschakelt als de gewenste temperatuur is bereikt. En daarmee wordt het verbruik in de praktijk dus veel minder.

Verbruik hangt wel af van de mate van isolatie. Voor een langdurig kookproces kan dat veel verschil maken. Een goed geïsoleerde pan heeft geen energie nodig om de temperatuur vast te houden. Maar daarover is geen info beschikbaar. De pannen die ik zie hebben nauwelijks isolatie en verbruiken dus veel meer dan nodig zou zijn.

Beantwoorden

janny september 22, 2022 bij 8:03 am

Ik sta in dubio om een slowcooker aan te schaffen . Wat raden jullie mij aan ?

Beantwoorden

Slowcooker Test september 22, 2022 bij 8:21 am

Beste, op onze Slowcooker Koopgids vind je alle informatie om de beste keuze te maken. Met hoeveel personen ben je? Afhankelijk van de gezinssituatie kies je een gepaste slowcooker. Het budget speelt ook een rol. De winnaars op onze koopgids zijn volgens onze testen de beste en mooiste in hun assortiment. Als je een goedkoper alternatief wil kijk dan zeker naar de Tristar slowcookers deze zijn zeker aanbevolen.

Beantwoorden

T&k oktober 10, 2022 bij 8:10 am

Als ik de slowcooker in een optimaal geïsoleerd kastje plaats scheelt dit dan in het stroomverbruik

Beantwoorden

Slowcooker Test oktober 10, 2022 bij 8:19 am

We raden af om de slowcooker in een kastje te plaatsen ook als die geïsoleerd is. Er zit meestal een klein stoomgaatje in het glazen deksel hier kan dus waterdamp uitkomen en de binnenkant van je kast aantasten. Het blijft koken zoals de timer ingesteld staat dus ongeacht het in een kast staat blijft het energieverbruik hetzelfde. Verder is er ook kans op brandgevaar dus nogmaals plaats de slowcooker niet in een kast!

Beantwoorden

Wolf Roodsant december 1, 2022 bij 8:00 pm

De stelling dat het geen verschil maakt klopt echt niet. Nadat het warmte element het water op temperatuur gebracht heeft hoeft het enkel de temperatuur te behouden. Minder verlies van warmte = minder energie nodig om temperatuur te behouden. Een isolerende kast zou dus wel degelijk minder energie verbruiken.

Overigens ben ik het wel met de redactie eens dat het geen goed idee is. Stoom, condens en stroom in een afgesloten kast is vragen om ongelukken

Beantwoorden

Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *