WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!! Sorry voor het ongemak

Verbruik slowcooker

verbruik slowcooker

Wat is het verbruik van een slowcooker?

Slowcookers zijn energiezuinige apparaten in de keuken, ze zijn een echt alternatief voor de ovens. Een slowcooker is een keukenapparaat dat meer flexibiliteit biedt dan andere apparaten in de keuken. Dus voor energieverbruik en uw portemonnee is de slowcooker een aanrader voor heerlijke gerechten te bereiden.

[alert style=”success”]Gemiddeld 4.3 eurocent per uur, UPDATE door de hoge energieprijzen kan het verbruik een pak duurder uitkomen afhankelijk van welk land je woont.[/alert]Afhankelijk van de grootte loopt de wattage van de slowcooker van slechts 50 watt tot meer dan 300 watt. Dit is niet veel kracht, en zelfs als je bedenkt dat je de slowcooker 8 uur lang 3 liter voedsel laat koken, verbruikt een slowcooker van 200 watt slechts 1,6 kWh. De slowcooker verbruikt slechts dezelfde hoeveelheid energie als een standaard gloeilamp!

[produkte orderby=”date” order=”desc” include=”1041,1035,488,439,58,44″ exclude=”” layout=”list” review=”false” price_compare=”false” detail_button=”true” buy_button=”true” details_fields=”true” details_tax=”true” reduced=”false” align=”left” slider=”false”]


Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

9 Opmerkingen
 1. Afhankelijk van de grootte loopt de wattage van de slowcooker van slechts 50 watt tot meer dan 300 watt. Dit is niet veel kracht, en zelfs als je bedenkt dat je de slowcooker 8 uur lang 3 liter voedsel laat koken, verbruikt een slowcooker van 200 watt slechts 1,6 kWh. De slowcooker verbruikt slechts dezelfde hoeveelheid energie als een standaard gloeilamp!

  Dit is een rare vergelijking. Zelfs de een 100 watt gloeilamplamp verbruikt 800 watt en de meeste mensen hebben daar slechts een 60 watt lamp als standaard. En wie heeft er nog een standaard gloeilamp in huis.

  Beter was geweest om hier een gemiddeld verbruik per pan op te geven want daar zal wegens betere isolatie wel flink verschil tussen zitten. Want als ik 300 watt 8 uur continu aanzet is dat al 2,4 kWh.
  en de Tefal met zijn 700 watt zal het ook bij lange na niet redden met de door u geschetste 1,6 kWh. Voor de Tefal is dat ruim twee uur bedrijfstijd

  • Beste Jan,

   Bedankt voor je doordachte en nauwkeurige omschrijving i.v.m. het verbruik van een slowcooker. Jouw reactie is een mooie bijdrage aan dit artikel.

   Team Slowcookertest.nl

   • Jan, weet jij welke slow cooker met keramiek binnenkort je dan het beste aan kunt schaffen ivm energieverbruik?

 2. Het vermogen van de pot zegt niet veel. Dat bepaalt alleen het maximum verbruik. Als het goed is zit er een thermostaat in die uitschakelt als de gewenste temperatuur is bereikt. En daarmee wordt het verbruik in de praktijk dus veel minder.

  Verbruik hangt wel af van de mate van isolatie. Voor een langdurig kookproces kan dat veel verschil maken. Een goed geïsoleerde pan heeft geen energie nodig om de temperatuur vast te houden. Maar daarover is geen info beschikbaar. De pannen die ik zie hebben nauwelijks isolatie en verbruiken dus veel meer dan nodig zou zijn.

 3. Ik sta in dubio om een slowcooker aan te schaffen . Wat raden jullie mij aan ?

  • Beste, op onze Slowcooker Koopgids vind je alle informatie om de beste keuze te maken. Met hoeveel personen ben je? Afhankelijk van de gezinssituatie kies je een gepaste slowcooker. Het budget speelt ook een rol. De winnaars op onze koopgids zijn volgens onze testen de beste en mooiste in hun assortiment. Als je een goedkoper alternatief wil kijk dan zeker naar de Tristar slowcookers deze zijn zeker aanbevolen.

 4. Als ik de slowcooker in een optimaal geïsoleerd kastje plaats scheelt dit dan in het stroomverbruik

  • We raden af om de slowcooker in een kastje te plaatsen ook als die geïsoleerd is. Er zit meestal een klein stoomgaatje in het glazen deksel hier kan dus waterdamp uitkomen en de binnenkant van je kast aantasten. Het blijft koken zoals de timer ingesteld staat dus ongeacht het in een kast staat blijft het energieverbruik hetzelfde. Verder is er ook kans op brandgevaar dus nogmaals plaats de slowcooker niet in een kast!

   • De stelling dat het geen verschil maakt klopt echt niet. Nadat het warmte element het water op temperatuur gebracht heeft hoeft het enkel de temperatuur te behouden. Minder verlies van warmte = minder energie nodig om temperatuur te behouden. Een isolerende kast zou dus wel degelijk minder energie verbruiken.

    Overigens ben ik het wel met de redactie eens dat het geen goed idee is. Stoom, condens en stroom in een afgesloten kast is vragen om ongelukken

Laat een reactie achter

WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!!
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0