Skip to main content

Spareribs slowcooker

Spareribs slowcooker

Spareribs maken in een slowcooker

Iedereen kent die heerlijke smaak van gemarineerde spareribs wel, het vlees is zacht van structuur en de saus is een beetje zoet maar ook goed gekruid. Als jij die gekende spareribs zelf wilt maken lees dan gerust verder, op deze pagina bespreken we het recept spareribs voor in de slowcooker.Een slowcooker kookt de spareribs traag en daardoor wordt het vlees heel mals. Je zult merken als je spareribs eet die in de slowcooker bereid zijn dat het vlees heel makkelijk van het bot komt. Het is een beetje vergelijkbaar met sous-vide ribbetjes alleen bij die laatstgenoemde is het vlees nog malser, je kan het afzuigen van het knookje als het lang genoeg is gekook in sous – vide.

Ingrediënten: 4 personen

 • 1 kg spareribs
 • 4 teentjes knoflook
 • 2 grote uien
 • 250 ml tomatenketchup
 • 1 el gemberstroop
 • 3 el honing
 • 2 el koriander
 • 2 tl sambal
 • Peper en zout

Voorbereiding: tijd 10 minuten

 1. Bereid de ribben voor door het zilveren membraan van de rug te verwijderen, je kan een mes onder het membraan steken zodat en daarna rustig aftrekken. Als je het wit/transparante membraan niet vindt is het al verwijdert.
 2. Controleer de ribbetjes op stukjes bot of scherven deze kunnen soms aanwezig zijn als de slager de ribben handmatig afsnijdt.
 3. Denk eraan dat we de ribbetjes zo traag mogelijk gaan bereiden, zodat het vlees extra gaar is en lekker mals, ook de smaak wordt op deze manier versterkt.
 4. Check even of de ribbetjes in de slowcooker of Crockpot passen, zo niet moet je deze zelf in stukken snijden zodat ze zeker in je slowcooker passen, je snijdt uiteraard tussen de botjes in het vlees.Bereiding: tijd 8 uur stand LOW

We willen dat het vlees van onze ribben van het bot valt als je ervan eet dus we gaan de slowcooker op Stand LOW zetten dat wilt dus zeggen dat we ongeveer 8 uur gaan slowcooken.

 1. Combineer barbecuesaus, ciderazijn, oregano, bruine suiker Worcestersaus, chilipoeder, cayennepeper in een kleine kom.
 2. Zout en peper de ribben en leg ze in de slowcooker.
 3. Bedek de ribbetjes met de saus, gebruik een marinade borstel of Bakborstels om de ribbetjes in te smeren met deze marinade.
 4. Je kiest nu hoelang je de ribben gaat slowcooken, we adviseren op LOW 8 uur, als je sneller wilt bereiden kan je ook de HIGH 4 uur stand nemen maar dan zijn de ribbetjes niet zacht.
 5. Als de ribbetjes klaar zijn schep je met een lepel de bbq saus die in de slowcooker zit over de ribbetjes, herhaal dit een paar keer zodat de ribbetjes goed doordrenkt zijn.
 6. Snij de ribbetjes in stukken (in het vlees tussen het bot) en serveer met de resterende bbq saus.
 7. Geniet nu van jouw overheerlijk zachte ribbetjes.

Tip: Serveer met frietjes, mayonaise en een frisse sla.

Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Crock Pot CR061
Onze keuze Crock Pot CR026X
Crock Pot CR605Hier is nog een Engels filmpje waar je goed op kan zien hoe je spareribs in de slowcooker / Crockpot maakt.

Als jij niet genoeg kan krijgen van deze ribbetjes en je bent van plan om een slowcooker aan te schaffen bekijk dan zeker onze TOP 10 Slowcooker pagina, hier zul je voor ieder budget de beste slowcooker op de markt vinden, maar ook andere nuttige informatie zoals hoe het werkt, waarom je het moet hebben en meer. Hopelijk heb je iets gehad aan deze informatie.


Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.Reacties

edwin januari 19, 2023 bij 10:01 am

Hoeveel van alles moet erin?

Beantwoorden

Slowcooker Test januari 19, 2023 bij 5:46 pm

Hoi, we hebben het aangepast bovenaan 😉

1 kg spareribs
4 teentjes knoflook
2 grote uien
250 ml tomatenketchup^
1 el gemberstroop
3 el honing
2 el koriander
2 tl sambal
Peper en zout

Beantwoorden

Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *