Skip to main content

Temperatuur slowcooker

temperatuur slowcooker

Wat is de temperatuur in een slowcooker?

De temperatuur in een slowcooker is altijd minder dan traditioneel koken zoals in een pan of kookpot deze zijn meestal boven de 100 °C. Het doel van een slowcooker is om het voedsel op een laag vuurtje te laten sudderen zodat het voedsel extra zacht wordt en ook de smaken sterken worden. Het verschil tussen de standen is de tijd vooraleer de temperatuur van 93 °C is bereikt.

Temperatuur LOW

LOW stand kookt zachter op 80 °C  ===> 8 uur >>> 93 °C


Temperatuur HIGH

High stand kookt sneller op 90 °C  ===> 4 uur >>> 93 °C

Zoals je ziet boven kan 10 °C  de kooktijd dramatisch beïnvloeden.
Het is van belang dat je altijd het voedsel goed laat door garen zodat de bacteriën in het proces gedood worden. Zeker als je vlees gaat koken in de slowcooker.

Crock Pot CR061
Crock Pot CR030
Fritel SC 2290
Crock Pot CR026X
Meest populair Crock-Pot CR507
Tefal RK8121 Multicooker


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *