Skip to main content

Stoofvlees slowcooker

Stoofvlees in de slowcooker

Stoofvlees koken in slowcooker

Iedereen weet dat stoofvlees lekker zacht van structuur moet zijn als je er wilt van genieten. Als je ooit taai stoofvlees hebt geproefd dan weet je wat ik bedoel. Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je sappig en mals stoofvlees in de slowcooker wilt bereiden.

Eerst en vooral wil ik je zeggen dat je een slimme keuze hebt gemaakt. Koken in de slowcooker kan je vergelijken met voedsel lang op een laag vuurtje sudderen. Het voedsel wordt volledig zacht van structuur en de sappen blijven in het voedsel. Stoofvlees is echt een heerlijk Belgisch recept dat zeker niet mag ontbreken in jouw recepten! Onze voorkeur gaat naar stoofvlees met frietjes, salade en mayonaise.

Hieronder het volledige recept stoofvlees in de slowcooker!

Ingrediënten: 2 – 4 personen

  • 800 gr sukadelappen (in blokjes gesneden)
  • 2 flesjes donker bier
  • 2 uien
  • 3 – 4 el appelstroop
  • 3 kruidnagels
  • 2 tl tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • mosterd
  • 1 el Bakboter
  • 2 el maïzena
  • zout en peper naar smaak

Voorbereiding: 10 minuten

  1. Kruid het vlees met zout en peper.
  2. Snij het vlees in blokjes van 2 cm x 2 cm.
  3. Snij de uien in grote stukken, doe een beetje bakboter in de pan en bak 5 minuten in een pan.
  4. 1 el bakboter in de pan.
  5. Leg daarna de blokjes vlees in de pan en bak 5 minuten tot ze lichtbruin zijn. (Kan zijn dat je 2 keer moeten bakken als je pan te klein is)
  6. Nadat je het vlees gebakken giet je het 1bier in de pan tot het kookt. (Kan zijn dat je 2 keer moeten bakken als je pan te klein is)
  7. Zet de slowcooker aan op stand LOW 8 uur.

Bereiding: 8 uur op stand LOW

  1. Leg de uien in de slowcooker.
  2. Leg het vlees bovenop de uien in de slowcooker.
  3. Giet het gekookt bier in de pan bovenop het vlees.
  4. Neem 3 – 4 el appelstroop en voeg bij in de slowcooker.
  5. Voeg alle kruiden en laurierblaadjes toe.
  6. Voeg een beetje mosterd toe bij de saus in de slowcooker.
  7. Laat alles nu 8 uur op stand LOW door sudderen.
  8. Mix de maïzena met water.
  9. Giet de saus van de slowcooker in een pan giet de maïzena mix erbij.
  10. Giet daarna alles terug in de slowcooker.
TIP: Serveer met frietjes, sla en mayonaise voor een echt Belgisch recept.
Als jij nog geen slowcooker hebt kijk dan zeker op onze pagina TOP 10 slowcookers. Dit zijn de beste slowcooker die momenteel beschikbaar zijn.
Crock Pot CR061
Crock Pot CR026X
Crock Pot CR605


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *