Skip to main content

Riblappen slowcooker

riblabben slowcooker

Hoe riblappen koken in een slowcooker

Riblappen heerlijk mals bereiden is vanaf nu kinderspel in de slowcooker! Traag koken maakt het vlees overheerlijk zacht en dat is waarom veel mensen een slowcooker of Crockpot hebben aangeschaft. Overheerlijke stoofpotjes, soepen en andere gerechten die op een traag vuurtje blijven duur sudderen.

Hieronder het volledig recept voor riblappen in de slowcooker.

Ingrediënten:

  • 1 kg riblappen
  • 1 grote uit
  • 1 el maïzena
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouillonblokje (runderbouillon of groentebouillon)
  • Scheutje wijn
  • 250 ml water
  • 50 gram boter
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding: tijd 15 minuten

  1. Snij de grote ui en het knoflook teentje in kleine stukjes.
  2. Kruid het vlees met zout en peper.
  3. Smelt de boter in een pan en braad het vlees eventjes tot beiden kanten licht bruin zijn.
  4. Verwarm het water in een klein pannetje of gebruik een waterkoker en voeg hierbij het bouillonblokje. Je wilt zeker geen koud water in de slowcooker gieten aangezien dit het trage kookproces nog meer vertraagt.

Bereiding in de slowcooker: 12 uur op stand LOW

  1. Zet de slowcooker aan op stand LOW de timer mag op 10 – 12 uur.
  2. Leg de gesneden ui en daarna de riblappen in de slowcooker.
  3. Voeg het warme water (met bouillon) toe.
  4. Voeg alle kruiden toe.
  5. Voeg het scheutje wijn toe.
  6. Let op de het vlees niet volledig onder water staat, het vlees mag tot de helft onder water staan of 3/4.
  7. Leg het deksel op de slowcooker en laat nu 10 tot 12 uur door sudderen.
  8. Als alles klaar kan je eventueel de saus binden met maïzena als je liever een dikker sausje hebt bij je Riblappen.
Serveertip: Serveer met rijst of gebakken aardappelen.

Bekijk zeker onze slowcooker koopgids voor de beste modellen.


Crock Pot CR061
Crock Pot CR026X
Crock Pot CR605


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *