Skip to main content

Riblappen slowcooker

riblabben slowcooker

Hoe riblappen koken in een slowcooker

Riblappen heerlijk mals bereiden is vanaf nu kinderspel in de slowcooker! Traag koken maakt het vlees overheerlijk zacht en dat is waarom veel mensen een slowcooker of Crockpot hebben aangeschaft. Overheerlijke stoofpotjes, soepen en andere gerechten die op een traag vuurtje blijven duur sudderen.




Hieronder het volledig recept voor riblappen in de slowcooker.

Ingrediënten:

  • 1 kg riblappen
  • 1 grote uit
  • 1 el maïzena
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouillonblokje (runderbouillon of groentebouillon)
  • Scheutje wijn
  • 250 ml water
  • 50 gram boter
  • Zout en peper naar smaak



Voorbereiding: tijd 15 minuten

  1. Snij de grote ui en het knoflook teentje in kleine stukjes.
  2. Kruid het vlees met zout en peper.
  3. Smelt de boter in een pan en braad het vlees eventjes tot beiden kanten licht bruin zijn.
  4. Verwarm het water in een klein pannetje of gebruik een waterkoker en voeg hierbij het bouillonblokje. Je wilt zeker geen koud water in de slowcooker gieten aangezien dit het trage kookproces nog meer vertraagt.

Bereiding in de slowcooker:  12 uur op stand LOW

  1. Zet de slowcooker aan op stand LOW de timer mag op 8 tot 12 uur afhankelijk van de dikte van de riblappen.
  2. Leg de gesneden ui en daarna de riblappen in de slowcooker.
  3. Voeg het warme water (met bouillon) toe.
  4. Voeg alle kruiden toe.
  5. Voeg het scheutje wijn toe.
  6. Let op de het vlees niet volledig onder water staat, het vlees mag tot de helft onder water staan of 3/4.
  7. Leg het deksel op de slowcooker en laat nu 10 tot 12 uur door sudderen.
  8. Als alles klaar kan je eventueel de saus binden met maïzena als je liever een dikker sausje hebt bij je Riblappen.
Serveertip: Serveer met rijst of gebakken aardappelen.

Bekijk zeker onze slowcooker koopgids voor de beste modellen.


Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Crock Pot CR061
Onze keuze Crock Pot CR026X
Crock Pot CR605



Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.



Reacties

Emmy Paul december 16, 2022 bij 11:20 am

Riblappen werden niet zo mals als ik hoopte, ondanks alle raadgevingen,
volgens mij had ik prachtige angus riblappen goed gemarmerd en van een biologische driesterren slager.
maar ik kreeg de indruk dat stand low te laag is.
gaarne uw advies.

gebruikt: Russell Hobbs de eenvoudigste pan met een wattage van 135 tot 160 watt.

met vriendelijke groet, Emmy Paul

Beantwoorden

Slowcooker Test december 16, 2022 bij 12:07 pm

Hoi, jammer om te horen dat de riblappen niet zo mals waren als ze moesten zijn. Heb je het 12 uur op LOW gemaakt? Was het vlees te taai? Misschien dat we de tijd naar 8-10 uur moeten terugzetten. We hebben dit recept gebaseerd op een grote lap vlees waar we het extra lang hebben laten slowcooken zodat het voldoende gaar is binnenin. We gaan komende maand een video van dit recept online zetten in de Russell Hobbs slowcooker! De receptvideo komt dan op deze pagina met nog extra tips en suggesties. Redactie Slowcookertest

Beantwoorden

Jolande december 29, 2022 bij 8:33 am

Hai
Ik heb een SC aangeschaft , maar nu mijn vraag, er wordt gezegd dat je met rundvlees beter een scheutje azijn moet toevoegen , klopt dat , heb trouwens de russell hobbs 3/5 liter met draaiknop.
En staat er voor kipdijen maximaal 4 uur om te slowen ,
Hoor graag van je
Gr jolande

Beantwoorden

Slowcooker Test december 29, 2022 bij 2:34 pm

Hoi, wij hebben tot nu toe nog geen azijn toevoegt aan al onze rundsvlees slowcooker recepten. Meestal voegen we een beetje bouillon toe en ui. Met de Russell Hobbs kan je kippendijen op 4 uur HIGH of 8 uur LOW koken. Soms laten we ze 5 uur op HIGH garen. Volg altijd het recept dus zeker niet de kippendijen zonder ui en bouillon in de pot doen. Naar onze mening moet het vooraf aanbraden ook niet we hebben het gedaan met braden vooraf in een pan en zonder en de resultaten zijn voor ons hetzelfde.

Groet redactie slowcookertest.nl

Beantwoorden

Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *