Skip to main content

Kippenbouten slowcooker

Kippenbouten slowcooker

Heerlijke kippenbouten maken in een slowcooker

Wil jij graag kippenbouten maken in de slowcooker? Lees dan zeker verder. Koken in een slowcooker maakt het vlees en gevogelte zoveel malser en daarom bereiden veel mensen tegenwoordig de kippenbouten in een slowcooker. Kippenbouten zijn één van de meeste populaire gerechten in Nederland en er bestaan nog vele andere manieren om je kippenbouten te bereiden.

Heel populair zijn de kippenpoten in de airfryer, deze zijn dan wel niet zo zacht van structuur maar eerder krokant en ook de bereiding is veel snellen met slechts 40 minuten.  Het gerecht hieronder is voor 2 personen als je met 4 bent neem je gewoon dubbel zoveel ingrediënten.

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 60 ml ketchup
  • 90 ml sojasaus
  • 1 verse knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel siroop
  • 1 theelepel extra kruiden naar keuze

Marinade voorbereiding: tijd 7 minuten

Maak de marinade met ketchup, agavesiroop en sojasaus. Voeg hierbij fijngesneden knokloofstukjes. Voeg hierna extra kruiden toe naar smaak. Als je alles gemengd hebt moet je daarna de kippenbouten insmeren met deze marinade.

Bereiding: tijd 6 tot 8 uur op LOW

Kippenbouten bereiden in een slowcooker is kinderspel

  1. Maak eerst je marinade je kan zelf kiezen hoe je deze bereid
  2. Smeer daarna de kippenbouten in met een marinade borsteltje als je dat nog niet gedaan hebt.
  3. Leg de kippenbouten in de slowcooker en giet al de resterende marinade over de je kippenbouten.
  4. Zet de slowcooker op stand LOW en laat 8 uur sudderen
  5. Serveer voorzichtig op de kippenbouten gaan heel zacht zijn.
Serveertip: Je kan als je wilt de kippenbouten 1 – 2 minuten in de pan schroeien zodat ze extra krokant zijn aan de buitenkant.

Crock Pot CR061
Crock Pot CR026X
Crock Pot CR605


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *