WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!! Sorry voor het ongemak

Kippenbouten slowcooker

Kippenbouten slowcooker

[toc]

Heerlijke kippenbouten maken in een slowcooker

Wil jij graag kippenbouten maken in de slowcooker? Lees dan zeker verder. Koken in een slowcooker maakt het vlees en gevogelte zoveel malser en daarom bereiden veel mensen tegenwoordig de kippenbouten in een slowcooker. Kippenbouten zijn één van de meeste populaire gerechten in Nederland en er bestaan nog vele andere manieren om je kippenbouten te bereiden.Heel populair zijn de kippenpoten in de airfryer, deze zijn dan wel niet zo zacht van structuur maar eerder krokant en ook de bereiding is veel snellen met slechts 40 minuten.  Het gerecht hieronder is voor 2 personen als je met 4 bent neem je gewoon dubbel zoveel ingrediënten.

Ingrediënten

 • 4 kippenbouten
 • 60 ml ketchup
 • 90 ml sojasaus
 • 1 verse knoflook
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel siroop
 • 1 theelepel extra kruiden naar keuzeMarinade voorbereiding: tijd 7 minuten

Maak de marinade met ketchup, agavesiroop en sojasaus. Voeg hierbij fijngesneden knokloofstukjes. Voeg hierna extra kruiden toe naar smaak. Als je alles gemengd hebt moet je daarna de kippenbouten insmeren met deze marinade.

Bereiding: tijd 6 tot 8 uur op LOW

Kippenbouten bereiden in een slowcooker is kinderspel

 1. Maak eerst je marinade je kan zelf kiezen hoe je deze bereid
 2. Smeer daarna de kippenbouten in met een marinade borsteltje als je dat nog niet gedaan hebt.
 3. Leg de kippenbouten in de slowcooker en giet al de resterende marinade over de je kippenbouten.
 4. Zet de slowcooker op stand LOW en laat 8 uur sudderen
 5. Serveer voorzichtig op de kippenbouten gaan heel zacht zijn.
Serveertip: Je kan als je wilt de kippenbouten 1 – 2 minuten in de pan schroeien zodat ze extra krokant zijn aan de buitenkant.

[produkte orderby=”date” order=”desc” include=”3006,1041,439,54″ exclude=”” layout=”list” review=”false” price_compare=”false” detail_button=”true” buy_button=”true” details_fields=”true” details_tax=”true” reduced=”false” align=”left” slider=”false”]Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor slowcookertest.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

2 Opmerkingen
 1. Antwoord
  Annie Tobben-Smit 07/01/2023 op 18:05

  Vraag over kippenpoten/bouten in de slowcooker bereiden. Sinds 5 weken een slowcooker en ben er erg blij mee. Heb vandaag 2 kippenbouten bereid. Eerst de binnenpan met wat olie ingesmeerd. De kippenpoten gekruid en daarna deze met olie ingesmeerd en toen in de slowcooker. Laagste stand gedurende 4,5 uur en daarna nog plm. 5-6 minuten onder de grill voor een heerlijk krokant korstje. Alles gelukt. Alleen zit ik nog met een vraag en misschien kan u mij tips geven. De kip is zacht van structuur. Eigenlijk iets te zacht. Kan ik hier nog iets aan doen of is de kip altijd heel erg zacht. Ik mis eigenlijk een beetje de bite☺. Zo ook met draadjes vlees. Heerlijk zacht, maar zou eigenlijk toch een beetje minder zacht voor ons moeten zijn. Heeft u misschien een tip?

  • Hoi, Leuk om te zien dat de slowcooker je ook goed bevalt. Doe je de kippenpoten zonder ui of groente in de pot? In een slowcooker moet je normaal gezien geen olie of vet gebruiken maar als dit lukt voor jou kan het dus blijkbaar wel. Als je de kip te zacht van structuur vindt kan je de slowcooker 3-4 uur op HIGH zetten. Wij maken de kip meestal op HIGH. Het is iets minder zacht maar toch nog goed. En sowieso op het einde van de kooktijd even in de oven zetten als de pot geschikt is hiervoor.

Laat een reactie achter

WEBSITE WORDT VERNIEUWD!!!
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0