Skip to main content

Pindasoep Slowcooker

Pindasoep slowcooker

Indonesische Pindasoep in de Crockpot

In dit recept gaan we weer naar de Indonesische keuken. Pindasoep of aardnotensoep is gemaakt van pinda’s.  De pinda’s worden altijd eerst gemalen of als je dit wenst kan je ook pindakaas gebruiken voor deze heerlijke soep. Pindasoep in de slowcooker wordt het best gemaakt met kip, door de zachte manier van koken gaat de kip nog zachter worden ideaal dus voor dit recept. Op onze website kon je ook al het recept pinda kip lezen, dit is een hoofdgerecht.


Als je liever geen kip erbij wilt kan dat natuurlijk ook. Zoals je al gewoon bent van onze Oosterse slowcooker recepten gaat deze soep tamelijk kruidig zijn en ingrediënten zoals ketjap manis mogen zeker niet ontbreken. Deze pindasoep gaan we standaard maken dus zonder kokosmelk.

TIP: Als je wilt kan je een klein flesjes kokosmelk toevoegen aan de soep maar dit is niet vereist.

Zoals altijd fruiten we de ui en knoflook even vooraf in een koekenpan tot ze een beetje glazig zijn. Hierna is het gewoon alles in de slowcooker samen met de bouillon. Je kan kiezen ofwel voeg je de pindakaas toe op het begin met de andere ingrediënten maar het kan achteraf dus nadat je het gemixt hebt met een staafmixer.

Pindasoep bestaan in vele verschillende varianten, zo heb je er met vis, kip, kokosmelk of Surinaamse kruiden. Je kan er dus zelf een variant van maken naar je eigen smaak. Op het einde van de bereiding kan je nog hardgekookte eieren in de soep dan als extra garnering samen met peterselie. Dit recept is voor 4 personen en ideaal om te maken in de CR605 (5,7L) of de CR026 (5L). In het onderstaand filmpje kan je een Afrikaanse variant van Pindasoep in de Crockpot zien.

Ingrediënten:

  • 1 grote aardappel
  • 2 chilipepers
  • 1 wortel
  • 500 gram kippenfilet
  • 1 liter kippenbouillon (1 blokje)
  • 1 paprika
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el ketjap
  • Halve pot pinda kaas
  • 1 tl sambal
  • 3 el bruine bastaardsuiker
  • 2 el fijne peterselie
  • 100 gr mais
  • 2 el olijfolie
  • Zwarte peper en zout naar smaak
  • 2 el Surinami Masala



Voorbereiding: 30 minuten

  1. Schil de uien en knoflook, snij ze in kleine stukjes en fruit ze met de olijfolie in een koekenpan.
  2. Was en snij de paprika en de chilipepers en gooi verhit ze ook even in de koekenpan samen bij de ui.
  3. Doe de inhoud van de pan in de slowcooker.
  4. Snij de kippenfilet in stukjes, kruid ze met zwarte peper en braad nu de ze even rondom bruin in de pan.
  5. Schil en snij de aardappel in blokjes.
  6. Verwarm de slowcooker voor op HIGH.
  7. Snij de aardappel en schil de wortel, snij ze in kleine stukjes.
  8. Kook 1 liter water met een waterkoker en maak de kippenbouillon in een maatbeker.

Bereiding: 4 uur op HIGH

  1. Doe de ui, knoflook, paprika en chilipepers in de slowcooker.
  2. De kippen blokjes erbovenop.
  3. Daarbovenop de aardappelen en de kippen blokjes.
  4. Doe nu alle ingrediënten erbovenop dus de ketjap, mais, sambal, Surinami Masala en de 1 liter kippenbouillon. De pindakaas, mais en bruine suiker doen we na de kooktijd erbij.
  5. Zet de timer 4 uur op HIGH.
  6. Na de kooktijd mixen we alles samen met een staafmixer. Raak de bodem van de binnenpot nooit met de staafmixer anders beschadig je de antiaanbaklaag!
  7. Na het mixen doe je de pindakaas, bruine suiker en mais erbij.
  8. Roer alles goed door elkaar met een houten lepel.
  9. Laat nog 10 minuten staan op de warmhoudstand.
  10. Serveer op met de peterselie. Breng eventueel op smaak met zout.
TIP: Serveer met wit stokbrood en garneer de borden met peterselie.

pindasoep variant


Extra Tip

  1. Als je de soep mixt let dan op met je staafmixer, zeker als de kop van metaal is altijd oppassen dat je de binnenpot niet beschadigd.
  2. Als je de binnenpot wilt verplaatsen gebruik dan een keukenhanddoek want de pot wordt heet.
  3. Als je nog geen Crockpot hebt ga dan naar onze Crockpot Koopgids voor de beste suggesties.
  4. Je kan een beetje citroensap of citroengras bij de soep doen zodat het een frisse smaak krijgt.
  5. Eventueel kan je er in half gesneden hardgekookte eieren bijdoen om echt een Oosterse sfeer aan deze soep toe te voegen.
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Crock Pot CR060
Onze keuze Crock Pot CR026X
Crock Pot CR605



Bron: https://njam.tv/recepten/pindasoep



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *