Skip to main content

Groente stomen in Rijstkoker

Groente stomen in RijstkokerWelke groenten kan je stomen?

Kan je groenten stomen in een rijstkoker? Ja je kan groente stomen in een rijstkoker als bij de rijstkoker een speciaal stoommandje zit. Meestal staat het duidelijk op de doos of in de gebruikershandleiding dat je ook kunt stomen met je rijstkoker. Een vraag die we dikwijls horen vallen is welke groenten er gestoomd kunnen worden met een rijstkoker. Voor alle duidelijkheid je kan zo goed als alle groente stomen in een rijstkoker zolang ze maar in het stoommandje passen.

TIP: leg de groenten langs elkaar in het stoommandje als je echt veel groente hebt kan je ze gewoon op elkaar leggen maar voor de beste resultaten verdeel je ze in het mandje.Is groente stomen gezond?

Groenten stomen in een rijstkoker is gezonder als braden of koken. Bij koken verliezen groenten tot 50 % vitaminen en voedingstoffen. Bij stomen behoud je meer vitamine en gezonde voedingstoffen. Als je gezond wilt leven raden we aan om gewoon je groenten te stomen. Nog een voordeel is dat je 0 % vet nodig hebt om je groente te stomen. Het heeft alleen maar voordelen!  Als je groente gaat stomen in een rijstkoker doe het dan in de volgende stappen:

  1. Neem het stoommandje van de rijstkoker en leg hierin de groente.
  2. Doe nu de aanbevolen hoeveelheid water in de pan. Raadpleeg de gebruikershandleiding. Let wel op dit verschilt van rijstkoker tot rijstkoker.
  3. Zet het stoommandje terug op de pan en doe daarna het deksel erop.
  4. Zet de rijstkoker aan.
  5. Blijf zeker in de buurt bij het stomen van groente, zodra het water verdampt is springt hij automatisch op de warmhoudstand maar je moet het stoommandje zo snel mogelijk uit de rijstkoker nemen zodra het klaar is anders kunnen sappen van de groente in de pan vallen en zo kan het zelfs aanbranden.
  6. Je kan ook gewoon de rijstkoker uitzetten na het stomen.
  7. Serveer de gestoomde groente.

Hieronder kan je zien hoe wij groenten stomen in de CRR4726
Onze winnaar Crock Pot CRR4726

Voordelen groenten stomen

✅ Smaak blijft beter bewaard

✅ Voedingstoffen blijven beter bewaard

✅ Lekker

✅ Goedkoop

✅ Geen vet

✅ Natuurlijke manier van koken

✅ Sappig en zacht

✅ Energie efficiënt

Extra Tips

  1. Als je gaat stomen met een rijstkoker dan moet je rekening houden met enkele factoren. Zo moet je de rijstkoker niet onder of in een keukenkast zetten. Door de waterdamp die uit de stoomopening van het deksel komt zal anders je kast vol met waterdamp hangen. Zet je rijstkoker onder de dampkap of zorg dat er een open ruimte boven de rijstkoker is zodat de stoom voldoende ruimte heeft om te ontsnappen.
  2. Verder moet je opletten de stoom die uit de opening komt is heet, je kan jezelf verbranden als je niet oplet. Ook tijdens het afhalen van het deksel komt er gevaarlijk heet stoom vrij dus opgepast. Gebruik een keukenhanddoek als je het deksel van de rijstkoker haalt en al zeker als je het stoommandje wilt verplaatsen.
  3. Als je nog geen rijstkoker hebt ga dan nu naar onze pagina: Welke rijstkoker is de beste?

Bron: https://nl.wikihow.com/Groenten-stomenProduct Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *