Skip to main content

Rundvleessoep Slowcooker

Rundvleessoep Slowcooker

Traditionele groenten rundvleessoep in de slowcooker

Traditionele rundvleessoep is een van de klassiekers die je kan maken in de slowcooker. Op deze pagina bespreken we hoe je dit doet. De ingrediënten zijn ongeveer hetzelfde zoals je deze in een echte kookpot kookt. Natuurlijk gaat de kooktijd wel langer zijn dus je kan rekenen 4 uur op HIGH of 8 uur op LOW. Alle recepten kunnen zowel op LOW als HIGH gemaakt worden in de slowcooker.

Aanbevolen is om de recepten op LOW te bereiden zodat je de echte smaak en functie van een slowcooker kan ondervinden. Vlees wordt zo nog zachter en de smaken versterken.Gelukkig is dit recept niet moeilijk. Rundvlees, aardappelen, wortel, ui en erwten samen gemixt in runderbouillon. Het is een echte wintersoep, lekker warme soep vol smaak, groente en kruiden. Als je een extra smaak wilt jan je een lepel tomaten puree bij het recept doen.

Dit recept kan je als voorgerecht soep eten, maar omdat het vol zit met groenten en vlees kan je het ook combineren met stokbrood om de Rundvleessoep in de slow cooker zo tot een echt hoofdgerecht om te toveren. Voor de eenvoudige bereiding braad / verschroei je de runderschenkel even rondom bruin dus ongeveer 3-4 minuten. Voor de rest kook je voldoende water in een waterkoker en maak je hiermee de runderbouillon, je gooit alle gesneden groenten, runderschenkelstukjes en kruiden, runderbouillon in de slowcooker, zorg zeker dat de slowcooker niet meer dan ¾ gevuld is als je soep maakt erin. Zet de Crockpot nu 8 uur op LOW, en je moet vanaf nu niet meer omkijken. Je soep komt er na 8 uur volledig klaar uit. De pot is geruisloos en veilig in gebruik.

Bekijk het filmpje hieronder (in het Engels) om duidelijk te zien hoe je rundvleessoep in de Slowcooker / Crockpot maakt. Dit recept is voor 4 – 8 porties en geschikt voor een slowcooker van 5 tot 6 liter. Als je een kleiner model hebt halveer je gewoon de ingrediënten. Lees onze Slowcooker koopgids voor alle informatie over slowcookers!

Ingrediënten:

  • 600 gram runderschenkel
  • 4 aardappelen (of zoete aardappelen)
  • 3 wortelen (in stukjes gesneden)
  • 100 gr sperziebonen (voorgekookt in blik of glas)
  • 100 gr mais
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui (in fijne stukjes)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,2 liter runderbouillon (3 blokjes)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 gram gesneden soepgroenten
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 tl tijm
  • Peper en zout naar smaak
  • 80 gr, vermicelli (voeg laatste kwartier toe in de slowcooker)

Voorbereiding: 20 minuten

  1. Spoel de runderschenkel af en dep ze droog.
  2. Snij het de runderschenkel in blokjes van 2-3 cm.
  3. Kruid het vlees goed in met peper en zout (niet overdrijven)
  4. Braad / verschroei de runderschenkel 4-5 minuten rondom bruin.
  5. Snij de aardappelen in grote stukken. De ui, wortelen en knoflook in fijne stukjes.

Bereiding: 8 uur op LOW

  1. Zet de slowcooker 5 minuten aan op stand HIGH (voorverwarmen).
  2. Leg nu de stukjes rundvlees in de slowcooker.
  3. Voeg alle groenten en kruiden toe.
  4. Maak de 1,2 liter runderbouillon gebruik een waterkoker, en giet deze daarna over alle ingrediënten in de slowcooker.
  5. Zet de slowcooker nu op LOW en stel de timer in op 8 uur.
  6. Nu check je hoe vol je slowcooker is. Zorgt dat het water nooit meer als ¾ gevuld. Als er nog plaats bij gaat kan je nog een beetje runderbouillon toevoegen.
  7. Voeg de vermicelli bij het laatste kwartier van je kooktijd. Best niet te vroeg anders zal het een brei worden.

Extra tips

  1. Als je voorgesneden bevroren groenten gebruik of vlees laat het dan altijd een dag op voorhand ontdooien op het aanrecht, als je in een slowcooker kookt wil je dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn, zo niet wordt de lange kooktijd nadelig beïnvloed waardoor ingrediënten niet volledig gaar kunnen zijn na de kooktijd.
  2. Als je nog meer smaak bij het recept wilt kan je eventueel de aardappelen vervangen met zoete aardappelen, ze zijn niet alleen zoeter en beter van smaak, ze zijn ook een grote bron van vezels en vitaminen.
  3. Als je nog geen slow cooker hebt en een goed model zoekt ga je naar onze Crockpot hoofdpagina. Je zal hier letterlijk alles vinden i.v.m. slowcookers.
TIP: Denk eraan dat we peulvruchten altijd uit een blik gebruiken, rauwe peulvruchten zoals kikkererwten en rauwe bonen kunnen bij temperaturen van 80 °C licht giftig zijn waardoor je buikpijn kan krijgen. Maak je zeker geen zorgen dit is gewoon een waarschuwing zodat je maag niet overhoop ligt na het eten. Koop ze gewoon in blik en je kan de peulvruchten bereiden in een slowcooker!
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052

Inspiratie: https://dinnerthendessert.com/slow-cooker-vegetable-beef-soup/

Bron: https://bloemkoolsoep.eu/hollandse-rundvleessoep/



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *