Skip to main content

Slowcooker Gehaktballen

Kippen gehaktballen met een lekkere tomatensaus in de slowcooker

Kippengehaktballen met tomatensaus in de slowcooker

Kippen gehaktballen met een lekkere tomatensaus in de slowcooker, dat is wat je vandaag gaat leren maken op deze pagina. Dit recept gaan i.p.v. LOW op HIGH koken dus het is iets korter dan je gewoon ben van de meeste slowcooker recepten. Gehaktballen zijn redelijk snel gaar vandaar dus als je ze te lang bakt gaan ze te zacht worden van structuur althans ik hou van gehaktballen die een beetje vast zijn.

Zoals altijd gaan we onze gerechten in de slowcooker goed kruiden omdat een slowcooker de smaken sterker laat worden. Gehaktballen in tomatensaus zijn ideaal om te serveren met aardappelpuree. Voor dit recept gebruiken we ui, wortel, gepelde tomaten, tomatenpulp en 1 blik tomatenpuree. Rode pepers mogen ook niet ontbreken in dit recept. Verder kruiden we de tomatensaus met tijm, dragon, rozemarijn en peper en zout naar smaak.


TIP: We voegen 1 blokje groentebouillon toe in de slowcooker voor een extra lekkere smaak.

Dit recept is eigenlijk heel eenvoudig, Haal 1 kilo gehakt van je keuze ik verkies kippengehakt maar als je liever varken of rund hebt kan je dat zelf bepalen. Eerst rol je de gehaktballetjes in de juiste vorm. Daarna doe je gewoon alle ingrediënten in de slowcooker en zet de temperatuur op 3 uur HIGH. Na de kooktijd check je even of de gehaktballen voldoende gaar zijn als dit niet het geval zou zijn laat je hem nog 1 uur extra op HIGH door sudderen. Dit recept is voor 4 personen en perfect voor de Crockpot CR026 (5L) of Crockpot CR605. Pas de ingrediënten aan als je een kleinere slowcooker hebt. Zorg gewoon dat je de binnenpot nooit meer dan ¾ vult. In het onderstaand filmpje kan je duidelijk zien hoe je gehaktballen met tomatensaus in de slowcooker maakt.

Ingrediënten Gehaktballen:

  • 500 gr kippengehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 ei
  • 1 kopje paneermeel
  • Peper en zout naar smaak
  • Peterselie



Ingrediënten tomatensaus:

  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (gehakt)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 wortel
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes dragon
  • 2 takjes tijm
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el oregano

Voorbereiding: 20 minuten

  1. Neem een kom en meng het gehakt met alle ingrediënten voor de gehaktballen.
  2. Kneed ze in ronde grote gehaktballen.
  3. Als je wilt kan je ze 3 minuten rondom bruin bakken voor een beter resultaat maar dit kan je weglaten als je het eenvoudiger wilt.

Bereiding: 3-4 uur op HIGH

  1. Doe de gehakt ballen samen met alle ingrediënten van de tomatensaus in de slowcooker.
  2. Deksel erop en 3-4 uur op HIGH.
  3. Na 3 uur check je even of de gehaktballen voldoende gaar zijn als dit het geval is kan je ze serveren.
TIP: Je kan aardappelpuree maken terwijl de balletjes gaar maken. Aardappel puree en kippengehaktballen in tomatensaus is één van de beste combinaties die je kan doen. Waarom denk je anders dat het meest verkocht recept in het restaurant van IKEA gehaktballen in tomatensaus met puree is?




Slowcooke Gehaktballen

Extra Tips

  1. Je kan als je dat wilt de tijd op LOW zetten maar HIGH gaat sneller en geeft betere resultaten bij gehaktballen.
  2. Gebruik geen metalen spatels of bestik in de binnenpot van je Crockpot anders beschadig je de antiaanbaklaag.
  3. Gebruik ovenwanten of een keukenhanddoek als je de binnenpot wilt verplaatsen.
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052



Bron: https://slowcookingperfected.com/slow-cooker-meatballs/

Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *