Slowcooker Quiche
Overzicht
Quiche met ham en kaas in de Crockpot
Dit slowcooker quiche recept zit boordevol ham, kaas en groente. Het is een gezonde maaltijd en kan perfect gemaakt worden in de slowcooker. Quiche is heerlijk om mee te nemen naar het werk. Het is ook ligt ook niet te zwaar op de maag en kan zelfs als ontbijt gegeten worden.
We maken het recept met vooraf gemaakt bladerdeeg. Als je wilt kan je ook vooraf gemaakt taartbodems kopen bijvoorbeeld in de Jumbo. Dit maakt het recept echt eenvoudig. Niettemin blijft het redelijk simpel. Zoals altijd fruit je de ui even in een koekenpan, bij dit recept doen we na de ui ook de prei even in de pan. Laat daarna de prei even uitlekken in een vergiet anders gaat je quiche te vochtig worden. Kom het volledige recept hieronder te weten. Dit recept is voor 4 personen en gaat perfect in de Crockpot CR026x (5L). Als je een kleiner model hebt verminder dan de ingrediënten. In het onderstaand Engels filmpje kan je duidelijk zien hoe je Quiche maakt in de slowcooker.
Ingrediënten:
- 2 uitrolbare taartbodems of bladerdeeg
- 9 eieren
- 1 kop zware room
- 1 pakje gorgonzola
- 1 pakje geraspte kaas
- 2 uien
- 1 prei
- 1 teentje knoflook
- 1 pakje hamblokjes
- 1 broccoli
- Snufje zout en peper
Voorbereiding: 20 minuten
- Schil de ui en snij ze in kleine stukjes.
- Snij de prei en spoel ze goed af met water.
- Snij alle groenten in stukjes.
- Verhit een koekenpan met boter en fruit daarin de uit.
- Zodra de ui glazig is gooi je de prei ook in de pan.
- Smeer de binnenpot in met een beetje boter.
- Leg het bakpapier in de slowcooker.
- Leg onderaan Het uitgerolde bladerdeeg voor de bodem van de quiche.
- Het andere stuk bladerdeeg gebruik je als korst dus deze rol je eerst een beetje op en legt hem dan zo dat je een rand hebt waarin je het eimengsel kunt leggen.
- Neem een kom en meng alle eieren, room en gorgonzola samen met een snufje zout. Gebruik een klopper of mixer en klop alles tot een loperige massa.
- Doe na alle groenten en ham bij in de ei-mix en roer alles goed door elkaar met een houten lepel.
- Giet het mengsel binnen in het bladerdeeg net zoals een taart.
- Verwarm de slowcooker voor op HIGH.
- Geraspte kaas bovenop de quiche.
Bereiding: 2 – 3 uur op HIGH
- Nu alles in de Crockpot zit, deksel erop.
- Laat nu 2 tot 3 op bakken op de stand HIGH.
- Na 2 uur check je even of het al klaar is, zo niet nog een uurtje langer.
- Trek aan het bakpapier om de quiche uit de slowcooker te nemen als je dit niet doet kan het zijn dat de quiche uit elkaar valt.
- Tijd om te serveren.
Extra Tips
- Doe het deksel nooit open de eerste 2 uur van de bereiding anders gaat er te veel warmte verloren.
- Gebruik bakpapier om aankoeken te voorkomen.
- Smeer de binnenpot in met boter.
- Gebruik een keukenhanddoek als je de binnenpot wilt verplaatsen na de bereiding. Deze is heet dus opgelet!
- Nooit met ijzeren voorwerpen in de binnenpot!
- Als je nog geen slowcooker hebt ga dan naar de pagina: Welke slowcooker kopen?
Bron: https://www.aspicyperspective.com/slow-cooker-easy-quiche-recipe/
Bron: https://crockpotladies.com/recipe/crockpot-ham-cheese-quiche/
Geen reacties gevonden