Skip to main content

Slowcooker Yoghurt

Slowcooker Yoghurt

Zelfgemaakte bio yoghurt in de Crockpot

Zelfgemaakte bio yoghurt is echt een manier om je gezonde levensstijl op te krikken. Het bevordert de spijsvertering en vermindert het risico op darmkanker en diabetes type 2. Verder zit er voedingsstoffen in waaronder eiwit, calcium en vitamine B12 en B2.


TIP: Als je zelf bio yoghurt maakt in de slowcooker is het van belang dat je altijd yoghurt “met yoghurtculturen” gebruikt, dit staat meestal op de verpakking. Soms staan er bacteriën op vermeldt als dit het geval is dan kan je deze yoghurt ook gebruiken.

In dit artikel gaan we zelf yoghurt maken in de slowcooker. Met een slowcooker kan je dit makkelijk doen. Een tweede mogelijkheid die zelfs nog beter is om yoghurt te maken is met een voedseldroger omdat hier de temperaturen nauwkeurig zijn en je dus meer controle hebt over het proces. Wij gebruiken de Crockpot CR026X (5L), Maar je kan elke slowcooker gebruiken om dit recept in te maken. Als je een kleine slowcooker hebt zorg dan wel dat het niet meer dan 3/4 gevuld is om overlopen te voorkomen.

halfvolle yoghurt voedingswaarde

Ingrediënten:

  • 2 liter half volle melk (op kamertemperatuur)
  • 1/2 kopje natuurlijke yoghurt levende/actief met yoghurtculturen
  • Fruit of noten naar keuze

Voorbereiding: 3,5 uur

  1. Het maken van yoghurt duurt een hele dag en meestal laat je het 8 uur zitten in de slowcooker, dit kan je het best in de nacht laten zitten dus zorg dat je thuis bent.
  2. Zorg dat de melk op kamertemperatuur is anders duurt het opwarm proces te lang.
  3. Doe de 2 liter halve volle melk in de slowcooker, deksel erop en zet 2,5 uur op LOW.
  4. Na 2 uur trek je de stekker uit het stopcontact dus zeker niet op de warmhoudstand laten staan. Laat het deksel erop en laat de melk 3 uur zitten in de slowcooker.
  5. Na 3 uur schep je 2 kopjes melk eruit en doe je deze in een kom.
  6. Klop de natuurlijke yoghurt met actieve yoghurtculturen erdoor heen totdat er geen klonters meer inzitten.
  7. Giet daarna de inhoud terug in de slowcooker.
  8. Roer alles goed door elkaar met een houten lepel.



Bereiding: 9 – 10 uur

  1. Neem een keukenhanddoek of grote theedoek en leg de handdoek onder de slowcooker.
  2. Plooi de handdoek nu zo dat de slowcooker volledig ingepakt is. Dit is voor isolatie.
  3. Laat het nu 9 tot 10 uur intrekken. Het best doe je dit in het weekend en laat je het gewoon een hele nacht staan.
  4. Je zelfgemaakte yoghurt is nu volledig klaar.
  5. Voeg fruit of noten toe naar smaak.
  6. En uiteraard bewaar je alles in de koelkast. Je kan de Binnenpot meestal volledig in de koelkast bewaren.
TIP: Als je zelf yoghurt maakt ben je zeker dat er geen extra zout of suiker bij zit. Ook bewaarmiddelen beperk je zo tot het minimum. Neem uiteraard bio yoghurt waar zo liefst geen conserveringsmiddelen in zit.

zelfgemaakte natuur yoghurt



Extra Tips

  1. Zelfgemaakte yoghurt is lekker van smaak. Het leuke is dat je zelf verse stukjes fruit of noten erbij kunt doen om het geheel echt 100 % natuurlijk te maken.
  2. Je kan de zelfgemaakte yoghurt gebruiken als starter voor een nieuwe batch zelfgemaakte yoghurt te maken. De yoghurtculturen vermenigvuldigen zich vandaar dat je niet opnieuw verse natuur yoghurt moet moet kopen.
  3. Je verse yoghurt is 7-10 dagen houdbaar.
  4. De bacteriën (yoghurtculturen ) vermenigvuldigen zich en het melkzuur verlaagt de pH waardes.
  5. OPGELET :  Zelfgemaakte Slowcooker yoghurt is niet geschikt om in te vriezen!!!
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Crock Pot CR060
Onze keuze Crock Pot CR026X
Crock Pot CR605

Bron: https://www.stayathomemum.com.au/recipes/how-to-make-yoghurt-in-the-slow-cooker/

Bron: https://www.sjeef.nl/Recepten/Slowcooker/yoghurt_maken.html

Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *