Skip to main content

Slowcooker Zalm

slowcooker zalm

Verse zalm met limoen in de slowcooker (aluminiumfolie)

Veel mensen vragen zich af of je zalm kunt bereiden in een slowcooker. Ja het klopt dat als je zalm in de slowcooker 8 uur op LOW maakt dat de zalm gewoon uit elkaar valt en eerder papperig aanvoelt zoals brij. Maar geen nood op deze pagina bespreken we hoe je Zalm wel bereidt in de slowcooker. We doen de slowcooker kooktijd drastisch omlaag naar 1,5 uur op LOW. Op deze manier ga je kunnen genieten van heerlijke zalm vol smaak!


Dit recept is heel simpel het zal voornamelijk bestaan uit zalm een beetje citroensap en verse stukjes limoen. Zalm is niet alleen super lekker, het is gezond en zit vol met gezonde vetten zoals omega 3. Verder zit het vol met vitamine A, D en B12. Dankzij de trage opwarming van een slowcooker zal je zalm niet meer droog zijn of aanbakken. Dit Recept combineert de gezonde zalm met limoensap en citroensap, je lichaam zal je dankbaar zijn, geloof ons. Bekijk het onderstaand Engels filmpje om duidelijk te zien hoe je zalm maakt in de slowcooker / Crockpot.

Ingrediënten: Dit gerecht is voor 4 personen

  • 4 stukken zalm met vel (800 gram)
  • 1 limoen
  • 100-200 ml water of witte wijn
  • Scheutje citroensap bovenop de zalm stukjes.
  • Groenten naar keuze (bak ze apart in een wok)
  • Een handje notenmix, voeg ze bij de groenten in de pan
  • Verse dille
  • Peper en zout naar smaak



Bereiding: 1,5 uur op LOW

  1. Koop een groot stuk zalm en snijd deze in 4 stukken, maar het best is om diepvries zalm te gebruiken, het enigste wat je moet doen is de stukjes op voorhand laten ontdooien. Een slow cooker maakt het eten langzaam gaar dus het moet altijd op kamertemperatuur zijn of tenminste ontdooit.
  2. Neem aluminium folie en neem een stuk eruit en leg deze in de slow cooker.
  3. Snij de limoen in schijfjes en leg deze op de aluminiumfolie
  4. Giet nu het water op de limoenschijfjes tot de limoenschijfjes juist niet onder staan.
  5. Leg de zalm schijfjes bovenop de limoenen.
  6. Je kan kiezen om peper of zout op je zalm te doen, maar dit moet niet als je dit niet wilt.
  7. Bedekt de bovenkant met aluminiumfolie.
  8. Zet de slowcooker op 1,5 uur LOW.
  9. Als de tijd verstreken is prik je met een vork, als het goed is kan je de zalm serveren.
  10. Bestrooi de zalm met verse dille op je bord, voor een nog lekkerdere combinatie!
TIP: Leg de zalm stukjes altijd in de doffe kant van de aluminiumfolie. Dus met de blinkende kant naar buiten!

Extra tips:

1. Leg zalm of vis nooit te lang in de slowcooker anders gaat deze volledig uit elkaar vallen. Het best is om ze 1,5 uur op LOW in aluminiumfolie te bereiden.
2. Als je graag groenten en andere ingrediënten in de slow cooker wilt doen gaat dit, je kan tomaten, groentebouillon en eventueel noten toevoegen. Als je dit doet zet je de tijd op 2 tot 3 uur LOW. Niet langer anders wordt je zalm een pap.
3. Zalm en verse dille zijn een populaire combinatie, we raden dit zeker aan als je zalm kookt.
4. Je kan het water wat je bij de limoenstukje gooit op het begin van de bereiding vervangen met witte wijn voor een extra smaak.
5. Je kan de zalm ook een vers brood met dikke sneden leggen, en zo met kruidenkaas. Overheerlijk!
6. Check onze slowcooker koopgids voor de laatste weetjes en beste modellen.
7. Bron en inspiratie van dit gezonde recept: https://fromscratchfast.com/slow-cooker-salmon-crockpot-recipe/

Hieronder vers bereide zalm met groenten.

zalm slowcooker met groenten



Serveertip: Serveer met 1 minuut opwarm rijst van de Albert Hein, je legt ze gewoon in de microgolf, en voegt deze dan bij je gerecht.

Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Bestron ASC350
Russell Hobbs 25630-56
Multifunctioneel Crock Pot CR024
Crock Pot CR027X
Crock Pot CR052



Product Expert bij

Productarchives.net is het team achter slowcookertest.nl, en ons doel is om hoogwaardige koopgidsen te creëren met betrouwbare, authentieke beoordelingen, zodat consumenten weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *