Uiensoep slowcooker
Overzicht
Hoe maak je Uiensoep in een slowcooker?
Uiensoep in de slowcooker is een soep gemaakt van ui en bouillon. De soep wordt gemaakt door ui te fruiten en deze met runderbouillon te blussen. Deze soep wordt meestal geserveerd met geraspte kaas. Het recept is afkomstig uit Frankrijk en is een bron van vitamine A, calcium, vitamine C en magnesium. Uiensoep uit de slowcooker is een heerlijk recept voor in de herfst en winter. De soep is sterk van smaak en heel populair in Nederland en België. In de slowcooker kan je uiensoep perfect maken. Dankzij de langere bereidingswijze wat typisch is aan een slowcooker zal uiensoep overheerlijk sterk van smaak zijn.
Hieronder het volledige recept Uiensoep in de slowcooker / crockpot.
Ingrediënten
- 1,5 kilo uien
- 3 knoflookteentjes
- 2 el bruine basterd suiker
- 3 laurierblaadjes
- 1 el gedroogde tijm
- 3 runderbouillonblokjes
- 60 gram boter
- 2 Liter water
- 200 gram gemalen kaas
- Zout en peper
Voorbereiding: 15 minuten
- Schil en snij de uien in grote ringen.
- Snij de knoflookteentjes en snij in heel fijne stukjes.
Bereiding: 5 uur op stand HIGH daarna 4 uur op stand LOW
- Zet de slowcooker aan en doe de boter erin. Wacht nu even tot de boter gesmolten is.
- Voeg alle uien, knoflookteentjes en de bruine basterdsuiker toe boven op boter.
- Laat nu 5 uur op stand HIGH koken.
- Voeg hierna alle ingrediënten toe.
- Zet nu op stand LOW en laat 4 uur door sudderen.
Serveertip: Als alles klaar is serveer met de geraspte kaas.
Reacties
Robin februari 6, 2021 bij 6:04 pm
Als ik dit recept lees, zie ik eerst 5 uur high en dan 4 uur low. Bij de nrs van de bereidingsvolgorde 3) : 5 uur low en dan 5) 4 uur high. Tja wat is het nou? Graag response!
Slowcookertest februari 17, 2021 bij 6:40 pm
Beste Robin de uiensoep wordt in 2 fases gemaakt de eerste fase 5 uur op HIGH en daarna 4 uur op LOW. Ik zie dat ik een fout hebt gemaakt met te snel typen. Ik heb dit alvast gecorrigeerd. Je kan ook gewoon kiezen om de soep 8 uur op LOW te maken in de meeste gevallen werkt dat ook. Bedankt voor de feedback en alvast smakelijk.