Skip to main content

Broodpudding Slowcooker

Broodpudding Slowcooker

Er gaat niets boven lekker zelfgemaakte broodpudding in de slowcooker. Broodpudding in de Crockpot is zeer eenvoudig te maken en een perfect recept voor bijvoorbeeld met kerst als dessert te serveren. Voor dit recept gebruiken we oud brood, eieren, melk, bloem, suiker en boter. Voor extra smaak voegen we rozijnen, kaneel en vanillesuiker toe. We zetten de slowcooker 4 uur op LOW of 2 uur op HIGH zodat het zeker niet aanbakt. Je kant dit recept met echte pudding serveren of met roomijs het is echt overheerlijk. Bekijk ook ons dessert recept rijstpap in de slowcooker.

TIP: Let wel op dit recept is een echte caloriebom, als je al veel hebt gegeten en je dit recept erna eet als dessert ga je sowieso vol zitten.

Broodpudding is een dessert met zoals de naam het zegt brood in dat populair is in verschillende Europese landen. Meestal wordt het gemaakt met restjes oud brood, melk of room, eieren, bruine suiker, siroop en gedroogd fruit zoals rozijnen. Typische kruiden die toegevoegd worden zijn kaneel en vanille. Soms wordt dit dessert als hoofdgerecht geserveerd omdat het goed vult. Bijvoorbeeld als je het met roomijs combineert is het een maaltijd op zich. Dit recept kan ook gemaakt worden met appel stukjes. Op deze pagina bespreken we de Nederlandse variant broodpudding. Het recept is geschikt voor 4 personen. OPMERKING: Wij gebruiken de Crockpot CR605 (5,7L) voor alle recepten op deze website. Als je een kleiner model hebt moet je de ingrediënten aanpassen. In het onderstaand filmpje kan je dit recept eenvoudig zien:

Ingrediënten:

  • 8 kopjes gesneden brood
  • 100 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 1 tl kaneel
  • 400 ml volle melk
  • Handje vol rozijnen (1 kop)

Bereiding: 4 uur op LOW

  1. Dit recept is echt eenvoudig klop de eieren, boter, bruine suiker en kaneel goed door elkaar.
  2. Daarna de melk erbij en alles goed roeren.
  3. Vet de binnenpot van de slowcooker in met keukenpapier en boter.
  4. Doe de broodstukjes en rozijnen in de slowcooker.
  5. Giet nu het ei – melk – suiker mengsel er boven op en roer alles nog eens goed door elkaar met een houten lepel.
  6. Deksel dicht en 4 uur op LOW. (Of 2 uur op HIGH)
  7. Tijd om te smullen van dit traditionele dessert.
TIP: Als er resten blijven aankoeken doe dan heet water en afwasmiddel in de binnenpot, gebruik enkel een zachte spons, dus nooit schuren met een ijzeren spons, en al zeker niet met een mes resterende broodpudding afkrabben…

broodpudding Crockpot

Extra Tips

  1. We raden af om de broodpudding op HIGH te bakken anders kan het gerecht sneller aanbakken.
  2. Serveer met vanilleroomijs of pudding.
  3. Gebruik enkel een houten lepel of spatel van kunststof in de binnenpot om beschadiging van de antiaanbaklaag te voorkomen!
  4. Als je meer info over slowcookers wilt ga dan naar onze slowcooker info pagina. Hier bespreken we letterlijk alles. Ook de meest gestelde vragen komen aan bod.
  5. Let op met de binnenpot, deze wordt heet gebruik altijd ovenwanten of een keukenhanddoek.
Onze suggestie Slowcooker kookboek
 
Prijs
Onze keuze Crock Pot CR026X
Meest populair Crock-Pot CR507
Crock Pot CR605

Bron: https://slowcookingperfected.com/slow-cooker-bread-pudding/



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *