Slowcooker Appel
Overzicht
Gestoofde appel en appel crunch in de slowcooker
Kun je appel stoven in de slowcooker? Ja dat gaat net zoals stoofperen kan je appel maken in de slowcooker! Op deze pagina laten we duidelijk zien hoe je appel maakt in de Crockpot! Er zijn verschillende manieren om appel in een slowcooker te maken. Zo bespreken we op deze pagina hoe je gestoofde appelen met kaneel maakt. Gemarineerd in bruine bastaard suiker en kaneel. Maar je kan ook de appel crumble variant maken dit is eigenlijk bijna hetzelfde alleen voeg je dan havermout en een beetje bloem toe. Het recept is een knapperig en doet een beetje denken aan apfelstrudel.
Zowel de stoofappel en de crunchy appel crumble zijn super eenvoudig te bereiden in de slowcooker! Schil de appels, maak een suiker – water – kaneel mix van ongeveer 300 ml en die de appelstukjes en deze suikerwater mix in de slowcooker. Deksel erop en 1,5 uur op HIGH of 2 – 3 uur op LOW. Na de bereiding giet je het sap weg en de overgebleven gestoofde appels kan je eten met roomijs of pannenkoeken.
Als je liever de appel crunch wilt maken doe je in principe gewoon hetzelfde maar dan maak je in een kom apart het kruimel deeg. Dit is ook zeer eenvoudig om te maken neem gewoon een kom, de boter, havermout en bastaardsuiker erin samen met een beetje zelfrijzende bloem. Roer alles goed door elkaar en voeg bedenk daarna de appels in de slowcooker met dit kruimeldeeg.
De havermout zal lekker poffen. Als de kooktijd is verstreken roer je alles nog eens goed door elkaar. En serveer je de appel crunch op. Tijd om te smullen! Dit recept is voor 4 personen. Wij gebruiken een Crockpot CR605 voor alle recepten op onze website. Als je een kleiner model hebt verminder dan de ingrediënten, zie gewoon dat je de binnenpot nooit meer dan ¾ vult om overlopen te voorkomen. In het onderstaand Engels filmpje gestoofde appelen in de slowcooker. Onderaan de pagina vind je een filmpje met de appel crunch.
Ingrediënten gestoofde appel:
- 6 appels
- 4 tl kaneel
- 4 eetlepels bastaard suiker
- 300 ml water
- 1 el honing
- Beetje citroensap
Bereiding gestoofde appel: 2-3 uur op LOW
- Dit recept is echt heel eenvoudig! Schil en snij de appels in blokjes van 1 tot 2 cm.
- Sprenkel de appels in met citroensap zodat ze minder snel bruin worden.
- Neem een kom en meng daar het water, suiker, honing, kaneel in.
- Leg de appels in de slowcooker, giet het zoete suikerwater er bovenop.
- Deksel dicht en 2-3 uur op LOW.
- Tijd om te smullen. Serveer met pannenkoeken of vanilleroomijs voor het ultieme appel dessert!
Ingrediënten appel crunch:
- 6 appels
- 1 kop met havermout (75 gram)
- 50 gram roomboter
- 75 gram zelfrijzende bloem
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 tl kaneel
- 1 eetlepel honing
- Beetje citroensap (sprenkel de appels in na het snijden)
- 300 ml water
Bereiding appel crunch: 2-3 uur op LOW
- Bereiding is ongeveer hetzelfde als het bovenstaande gestoofde appel recept.
- Schil en snij de appels in blokjes van 1-2cm.
- Besprenkel de appelblokjes in met vers citroensap zodat ze minder snel bruin worden.
- Leg de appels in de slowcooker.
- Maak een kom en doe daarin het water, kaneel de basterdsuiker en de honing. Roer deze goed door elkaar.
- Doe nu ook de havermout de boter en de zelfrijzende bloem erbij. Goed roeren en daarna giet je alles in de slowcooker boven op de appel stukjes.
- Deksel erop en 3 uur op LOW.
- Tijd om te smullen!
Extra Tips
- Serveer met pannenkoeken en vanilleroomijs voor het ultieme genot. Geloof ons het is overheerlijk!
- Gebruik geen metalen voorwerpen in de binnenpot, enkel met een houten lepel of spatels van plastic.
- Ga naar onze pagina welke slowcooker kopen voor de beste keuze.
- Bekijk onze recepten gelijkaardige recepten: rijstpap, broodpudding en stoofperen als je nog meer dessert keuze wilt.
Bron: https://www.pillsbury.com/recipes/slow-cooker-apple-crisp/0606a892-af49-49ed-b206-b1ac9c37b0c4
Geen reacties gevonden